Videoton TA 5204 Jupiter De Luxe SE
Gyártó Videoton Rádió és Televíziógyár
Származás Magyarország
Év 1976
Jellemzők

61 cm-es képátlóval rendelkező, fekete-fehér asztali televízió. 8 csatornás, OIRT-CCIR (VHF-UHF) adások vételére alkalmas. Ami a csöveket és félvezetőket illeti 6 db elektroncsövet és 10 db tranzisztort, 52 db diódát és 4 db integrált áramkört tartalmaz. Az érintőgombos programválasztó egység alatt hangerő-, hangszín-, fényerő- és kontrasztállító potméter található. A hálózati kapcsoló alatti gombbal lehet lenyitni a hangolóegység ajtaját. A hátlapon fejhallgató, magnetofon és antennacsatlakozó található. Mellettük a belső hangszórót kiiktató kapcsoló van. A típusban automatikus a fény-kontraszt együttfutás; képméret-stabilizálás; szinkronbehúzás; impulzált AGC és a fénypontkioltás.
Képérzékenység: 50 μV. Hangérzékenység: 25 μV/20 dB. Szinkronérzékenység: 25 μV. Szelektivitás: hang, kép: 40 dB. Tükörszelektivitás: VHF: 40 dB; UHF: 30 dB. Hangfrekvenciás átvitel: 60-12000 Hz. Képlinearitás: jobb, mint 8%. Képméret stabilitás: 3%. Fogyasztás: 140 W.

Méret 720x525x348cm;  33 kg.
Egyéb

Adományozó: Tárnai család.
Az 1970-es évek közepén a Videoton kifejlesztette a Super Electronic névre hallgató szenzoros csatornaváltó és hangolóegységet. Az új egység egy új készülékcsaládban kapott helyet. Legfőbb ismertetőjegye ezeknek a televízióknak az újfajta programválasztó egység. A csatornaváltás a korábbi nyomógombos megoldás  helyett itt érintőgombokkal - szenzorokkal - történik. Ezáltal a művelet gyors és hangtalan. A kiválasztott csatorna számát izzó világítja meg. Az adókat behangolni a lehajtható ajtó mögött lehet.
A Super Electronic készülékcsalád kétféle képátlójú televíziót foglal magában. Az 51 cm-es TA 3215 Sensor Start és a 61-cm-es TA 5204 Jupiter De Luxe-ot. A TA 5204 típus háromféle névvel (Jupiter De Luxe, Athene De Luxe, Akropolis De Luxe), ezáltal háromféle színben (dió, fehér és kőris káva) került forgalomba, változatlan belsővel. Bútordarabként is gyártásba került. Lábakon álló, ajtós televízió-szekrénybe építették a készüléket. Itt is háromféle külalak létezett, mint barokk, koloniál és modern stílus.
Korabeli ára: 8100 Ft.

A háromféle színvariáció (előtérben a Sensor Star típus):