Whirlpool AVM 600 mikrohullámú sütő

Gyártó

Whirlpool International

Származás

Svédország

Év

1992

Jellemzők

20 liter térfogatú, 900 W teljesítményű mikrohullámú sütő. 60 perces mechanikus időzítővel. Teljesítményfelvétel: 1500 W. Az üvegtányér átmérője 280 mm.

Méret

525x338x277 mm; kb. 16 kg.

Egyéb

Az amerikai Whirlpool International 1991-re felvásárolta a Philips nagygépes termékvonalát. Ezzel a háztartási nagygépek legnagyobb gyártója lett a világon[1]. A Philipsnek volt egy leányvállalata a svéd Norrköpingben. Itt 1940-től rádiókat, majd 1955-től televíziókat készítettek. A termékvonal később kiegészült a mikrohullámú sütők tervezésével és gyártásával. 1987 után már csak az utóbbiak készültek. A felvásárlást követően a Whirlpoollal közösen történt a fejlesztésük. 1993-tól felvették a Whirlpool Sweden AB nevet. A termelés 2014-ig folyt, utána a gyárat bezárták[2].

Szüleim vásárolták újonnan 1992-ben. Eleinte ki volt belőle kötve a csengő, hogy ne ébresszen fel a csilingelése. Többször főztünk benne krumplit, ami nagy újdonságnak hatott akkoriban. Az idők folyamán az üvegtányér pereméből letört egy darab és valahogy eltört az alsó tekerőgomb is. Aztán sok éve egy szerencsének köszönhetően sikerült eredeti alkatrészekkel pótolnom őket. A garanciajegyen és pár tartozékon kívül nem maradt más hozzá. Mivel napi használatban van, ezért nincs kímélve. Például a lekvárok készítésekor a befőttes üvegeket és a tetejüket ebben fertőtlenítjük. Egyetlen extra funkciója van: a megbízható működés.

Ezt a két kiegészítőt találtam meg hozzá:

Az elektronika legjava itt található:

A magnetron típusa és az izzó foglalata:

Pécsett a Bem utcában vásároltuk. Az 1979-es térképen középen látható a város főterére tartó, azóta már átkeresztelt utca:

1: Whirlpool Corporation
2: Nefa