Videoton TS 3301 SP Super Color
Gyártó Videoton Elektronikai Vállalat
Származás Magyarország
Év 1980
Jellemzők

51 cm-es képátlóval rendelkező színes televízió, 6 csatornás programmemóriával. VHF-UHF, OIRT-CCIR (SECAM-PAL)sávú adók vételére. A tévé modul rendszerű. Beépített félvezetők száma: 16 db IC, 28 db tranzisztor, 59 db dióda. Antennabemenetére koaxiális kábel csatlakoztatható. A készülék továbbá fülhallgató és magnó kimenettel rendelkezik. Kezelőpanelján a csatornák közt lehet váltogatni. Beprogramozni - memorizálni a lehajtható ajtó mögött lehetséges. A felső potméter a hangerő-szabályozó, mellette a bekapcsolt állapotot jelző piros LED van. A gombsor alatt benyomásra kitolódó 3 potméter segítségével a fényerő, kontraszt és színtelítettség állítható. A legalsó 3 mikrokapcsoló közül a bal a magas-mély hangregiszter, a középső a színkapcsoló, a jobb a hálózati kapcsoló. A hátlap bal oldalán található a fejhallgató csatlakozó, hangszóró kikapcsoló (felső állás:hangszóró bekapcsolva), magnetofon csatlakozó és a koaxiális antennabemenet.
Képérzékenység: fekete-fehér: 85 μV; színes: 120 μV. Hangérzékenység: 25 μV. Szinkron érzékenység: 15 μV. Tükörszelektivitás: VHF: 40 dB; UHF: 30 dB. KF zavararány: 50 dB. Torzítás: kép: max. 8%; hordó-párna-trapéz: max. 3%. Hangfrekvenciás átvitel: 50-16 500 Hz. Kimenő teljesítmény: 2 W. Teljesítményfelvétel: 95 W.
Automatikák: PAL/SECAM normaváltás; feketeszinttartás; sugáráram-korlátozás; killer; ACC; AGC; lemágnesezés; képméret-stabilizálás.

Méret 646x430x250 mm + 250 mm hátlap, 22,5 kg.
Egyéb

A típust 1979-ben mutatták be. Joggal nevezhető mérföldkőnek a Videoton televízió-palettájában, hiszen ebben a képcsövön kívül már nem található katódsugárcső. Teljesen félvezető és integrált alkatrészekre épül (17 db IC, 29 db tranzisztor). A 80-as évek további típusai (módosított, továbbfejlesztett, egyéb funkciókkal ellátott típusok) mind a 3301-re épülnek.
Képcsöve japán Hitachi gyártmány, 90 fokos eltérítésű In Line rendszerű. A korábbi delta rendszerű képcsövekhez képest szebb, élethűbb képet ad. Továbbá nincs szükség a pár évente esedékes konvergencia és színtisztaság-utánállításra.
Korabeli ára: 27 900 Ft.