Videoton R 035 F

Gyártó

Villamossági Televízió és Rádiókészülékek Gyára

Származás

Magyarország

Év

1961

Jellemzők

3+2 csöves készülék H, K, R hullámsáv vételére. Ferritantennával, hangszínszabályzóval és fiziológiai hangerőszabályzóval rendelkezik. Hátoldalán található a hangszínkapcsoló, lemezjátszó és külső hangszóró csatlakozó.
Rádiófrekvenciás érzékenység: HH, KH: < 80 μV; RH: < 60 μV. KF szelektivitás: 30 dB. KF zavarérzékenység: HH, RH: 40 dB; KH: 30 dB. Hangfrekvenciás érzékenység: < 40 mV. Hangfrekvenciás átvitel: 120-7.000 Hz. Kimenő teljesítmény: 1,5 W. Teljesítményfelvétel: 45 W.

Méret

420x290x200 mm; 6 kg.

Egyéb

A modell műanyag díszkerettel az előlapon R 135 néven is készült. Illetve gömbölyű kávával R 035 F/B néven. Többféle hullámsáv-kiosztással létezett. Hálózati transzformátorának a feszültségválasztója lehetett forgótárcsás vagy biztosítékos fajta. A hátlap ennek megfelelően módosult.

Hogy mit jelöl a "/B", arra nem találtam információt. Az igazság lehet, hogy a gömbölyű változatban keresendő. A rádió előélete nem ismert. Lehet, hogy a skálaüveget kicserélték. Az viszont biztos, hogy az alapváltozat különféle hullámváltói nem így néznek ki. Itt több kerámia- és trimmerkondenzátor került alkalmazásra:

Ez a fajta zöld skála könnyen kifakult. Hamis színekkel előcsalhatóak a karakterek a képszerkesztőben: