Patina rádió és televízió kiállítás


Nyitva tartás: előzetes egyeztetés szükséges, munkámból kifolyólag korlátozott a szabadidőm!
Cím: Pécs

Érdekel az elektronika, a rádiók és tévék világa? Nosztalgiáznál? Vagy csak kíváncsi vagy, hogy mit gyártott a magyar szórakoztatóelektronikai iparunk évtizedekkel ezelőtt? Akkor itt a helyed! A honlapon található számtalan készüléket személyesen is megnézheted. Ám vannak olyanok, amiket még fel sem töltöttem, de jelen vannak a polcokon. Több száz készülék reprezentálja a letűnt idők technikáját, amelyek közül sokan még ma is működnek. Mérföldkövek, amelyek meghatározták a technikai irányvonalat. Formatervezési remekművek, amelyek alakjára évtizedek múlva is mindenki emlékszik. Exportmodellek, amikkel távoli országokban is jelen voltunk a piacon. Különlegességek, amik beszerzése még egy gyűjtő számára sem egyszerű. Ezek mind láthatóak a tárlaton.

Minden gyűjtő életében van egy pillanat, amikor felmerül benne a nagy kérdés: mi legyen a kollekcióval? Hiszen a felhalmozott kincseknek jól jönne egy hely, ahol méltó körülmények közt lennének. Ahol minden darab együtt van biztonságban. Látszik az eddigi siker illetve a még fel nem kutatott hiányzó láncszem is.  Esetleg más is láthatná mindezt. Elvégre mást is érdekelhet ugyanez a téma, akár ismeretszerzés céljából vagy csak nosztalgiából. Mi összekötöttük a kellemest a hasznossal. Megépítettük a saját múzeumunkat! Ahová akármikor bemehetünk és ámulhatunk a rádiók és tévék birodalmában miközben jól érezzük magunk. A magángyűjteményem mindenki számára látogatható!

Időt, energiát és pénzt nem kímélve teljesen önerőből valósítottuk meg az elképzeléseim alapján. A tervezést profira bíztuk, ezért elmondhatom, hogy a sok öreg készüléket egy modern és időtálló építmény zárja magába. Az első kapavágástól a megnyitóig több mint 5 év telt el, de sikerült! A készülékek egy része rendbe hozott és működő állapotban van, míg a másik részük még felújítás előtt áll. Utóbbiak száma egyre csökken… Témáját tekintve Videoton-specifikus illetve magyar televíziók, hangfalak is vannak igen szép számmal. Más gyártmányok és külföldi készülékek is láthatóak, de a helyhiány miatt ezeket nem gyarapítom.


Szeretném megköszönni azt az óriási segítséget, amit apukám és a legjobb barátom nyújtott abban, hogy a kiállítóhely megvalósulhasson. Illetve a szűk családi körnek, hogy kitartottak mellettem jóban-rosszban és elviselték az ezzel járó bonyodalmakat. Továbbá mindazoknak, akik lelkesítettek benne esetleg épp egy/sok készülékkel gyarapították a kollekciót!