Három olyan rádiókészülék következik, amely meghatározó szerepet töltött be a Videoton termékpalettáján. A '70-es évek első felében jelentek meg a boltok polcain. Újdonságként hatott, hogy már nem tartalmaztak elektroncsöveket. Ráadásul sztereo rádiók voltak. Sőt! Kettő közülük a Hi-Fi követelményeknek is megfelelt.

Első alany a Videoton RA 4301 S Apolló

A jobb képen látható példány a gyártás korai szakaszából való. A térerősségjelző és pár felirat helye módosult a későbbiek során.

Hálózati egyenirányítók. Mind Tungsram gyártmány. A legnagyobb a végfokoknak, a két kisseb pedig az előerősítőknek, dekódernek, nagyfrekvenciás kf. panelnek dolgozik. A jobb képen egy végerősítő panel látszik. Középen a TBA810 IC-vel és annak jókora hűtőbordájával. Mivel IC-s megoldást alkalmaztak, ezért nem nagy teljesítményű és nem kiemelkedő tulajdonságú az Apolló végfokozata. Viszont nem is drága megoldás...

A térerősségjelző Ganz gyártmány, akárcsak a következő két rádióban.

A középső testvér: Videoton RA 4324 S Orpheus

A jobb képen ismét egy korai változat látható.

AD-149 germánium tranzisztorpár van a vaskos alumínium hűtőbordára erősítve. Mint látható, ez a végfok még nem szorult javításra. Jobb képen maga a végfokpanel látható, előtérben egy Tungsram tranzisztor. Ezek a készülékek még a modul rendszer bevezetése előtt készültek, így kicsit tovább tart a szerelésük mint pl. az Aida vagy Cleopatra esetében. A gyártás végéről való példányokban már bipoláris szilícium tranzisztorok vannak.

Jó ideig tranzisztoros sztereo dekóderrel szerelték. Később tértek át az integrált áramkörös megoldásra.

   
A legnagyobb: Videoton RA 5350 S Prometheus  

A három közül a legtöbbet tudó és a legerősebb rádió. A jobb kép egy olyan prospektusból való, ami a 70-es évek legelső éveiben készült. Nincs benne sem Apolló, sem Orpheus. A Prometheus is csak típusszámmal létezik.

Itt már bipoláris szilícium-tranzisztorok vannak. Ezek a végfokok már voltak javítva, de minden alkatrésze a gyárival megeggyező. 

Ebben a zárt dobozban van a RIAA korrektor. Ezért lehet mágneses hangszedőt is csatlakoztatni a rádióhoz. Az Orpheusban nincs ilyen, csak a helye van kialakítva. A jobb képen az integrált áramkörös sztereo dekóder látható. Kezdetben ez a típus is tranzisztorossal jött ki a gyárból. Az IC típusa: uA758.